Als er in uw privésituatie iets verandert, kunt u te maken krijgen met het personen- en familierecht. Bijvoorbeeld als u gaat scheiden, als u een kind wilt erkennen, er een erfenis te verdelen is, of als u voor een (ziek) familielid wilt optreden. Het gaat hierbij vaak om onderwerpen, die een grote invloed hebben op uw leven. Daarom is het belangrijk dat u zich goed laat informeren, zodat u een overwogen beslissing kunt nemen over welke stappen u wilt zetten. Een familierecht of gezinsadvocaat werkzaam in het personenrecht en familierecht kan u hierbij helpen en u bovendien bijstaan als het op een rechtszaak aankomt.

Overeenstemming zonder tussenkomst rechter
In de meeste gevallen proberen we eerst zonder tussenkomst van een rechter tot overeenstemming te komen. Samen met u en de andere betrokkenen werken we aan een oplossing. Een personen- en familierechtadvocaat kan helpen om een goede balans te vinden tussen de emotionele en de zakelijke aspecten in de zaak.

Overeenstemming met tussenkomst rechter
Lukt het niet om onderling tot een oplossing te komen, dan dient er een procedure worden gestart. Uw advocaat maakt zich in dat geval sterk voor uw belangen.

Onder personen- en familierecht vallen onder meer de volgende zaken:

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom uw persoonlijke situatie? Neem contact op met onze advocaten voor meer informatie.